Het lichaam en de houding van mensen zijn altijd zo interessant om te gebruiken voor het uitdrukken van emoties. Daarnaast kun je mooie vormen maken met het lichaam. En natuurlijk is naakt altijd aantrekkelijk maar vind ik juist ook schilderen van de kleding erg leuk.

uit 2000 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

losbreken

2011

dit schilderij gaat over het losbreken van jouw emoties. . op weg naar de vrijheid!  

omarm me dan

2011

Twee mensen die elkaar heel graag zouden willen omarmen, maar dit gebeurd nog niet. De vouw smeekt erom en en de man bidt er voor. Zo dicht bij elkaar, met de zelfde gedachten, maar wanneer gebeurd het nu?

pikant

2011

Mooie, lange, slanke, vrouwen benen. Deze komen uit een (3-d) kanten stof.

als lood (links)

2010

Geschilderd nav. een eigen geschreven gedicht: mijn lichaam is leeg ik voel me hol alles draait door mijn hoofd als een tol   het verlies van je is groot de pijn die ik draag als lood.   (dik gedrukte gedeelte slaat op dit schilderij, het tweede gedeelte slaat op het andere schilderij: als Lood, rechts)   de prijs is voor beide schilderijtjes.

als lood (rechts)

2010

Geschilderd nav. een eigen geschreven gedicht: mijn lichaam is leeg ik voel me hol alles draait door mijn hoofd als een tol   het verlies van je is groot de pijn die ik draag als lood.   (dik gedrukte gedeelte slaat op dit schilderij, het tweede gedeelte slaat op het andere schilderij: als Lood, links)   de prijs is voor beide schilderijtjes.

beweging

2010

geschilderd nav. zelf geschreven gedicht:   zie de vogels vliegen zoals de golven in mijn haar lijkt alles in beweging te komen konden wij dat samen maar

de fiets

2010

geschilderd nav. een zelf geschreven gedicht:   een dag verstreken zit ik laat op de fiets zoals zoveel dagen verandert er plots iets   een gevoel van binnen dat helder wordt belicht even in het verleden door schitterend maanlicht

een droom

2010

geschilderd nav. een zelf geschreven gedicht:   zittend in de zon heerlijk loom verzwelg bijna in een droom koppie onder even alles kwijt verdwijnt de grip op realiteit

regendruppels

2010

schilderij gemaakt nav. een zelfgeschreven gedicht:   tropische regendruppels vallen warm op mijn hoofd de straat die lijkt te roken als vuur na water gedoofd

samensmelting

2010

schildered nav. zelfgeschreven gedicht:   zo heerlijk warm, bijna dronken zachte, natte lippen schieten vonken. totale smelting op een plek gedachtenloos een grote wazige vlek zwoele intense emotie golven jouw tong door mijn speeksel bedolven mijn hart voelt de jouwe sneller kloppen geen vezel in mijn lichaam wil meer stoppen  mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm   Dit schilderij is gemaakt met een speciale techniek waarmee je eerst met vloeibaar rubber de tekening maakt. Vervolgens laat opdrogen en bedekt met acrylverf. En op het laatst de rubberlijnen verwijdert.

trouwjurk

2009

De trouwjurk is 3-d want het is gemaakt van stof en de rondebollen in het midden steken ongeveer 1,5 cm uit het doek.

blauwe vrouw '60

2008

De make-up van de ogen, lippen en neus van deze vrouw zijn in de jaren 60 stijl. Dit zijn de enige details van het schilderij.

Bob Dylan

2008

De hoes van de langspeelplaat van Bob Dylon. Een prachtig verstild beeld, gefotografeerd met een voorzetlens om een speciaal effect te krijgen.  

Marlin '60

2008

 De blote dame (Marlin) ligt geposeerd op een rood gedrapeerd kleed dat uit allemaal stipjes is opgebouwd.

vrouw in mantelpak '60

2008

De vrouw in mantelpak staat in een lege straat (deze is opgebouwd uit allemaal stipjes).  

big and beautiful

2007

 Het prachtige lichaam van een grote zwangere vrouw in een hele strakke dunne jurk. Deze jurk is van echte stof gemaakt en dus zie je overal wat plooien.   

ons-kleur-rijk

2007

 De persoon op dit schilderij houdt de gekleurde wereldbol stevig vast.

perron van mijn leven

2007

Een naakte vrouw die symbolisch de rails van haar leven schoon poetst. Over het gehele schilderij zit wat verdikking/reliéf.  

she's a mess

2007

 she's a mess a beautiful lady in a weddingdress. Geínspireerd door de tekst van een lied. Voor mij betekent het dat hoe mooi je er aan de buitenkant ook uit kunt zien.. het blijft de binnenkant die telt!  

rokende elegante vrouw

2006

 Elegante rokende vrouw die een fluwelen paarse jurk draagt.

vrouw in bontjas

2005

Een vrouw loopt 's nacht over straat met alleen een openvallende bontjas aan (over haar blote lichaam)en een zonnebril op...

vrijheid

2004

De Joodse mensen op dit schilderij zijn bijna doorzichtig (ze worden niet gezien). De persoon die omhoog kijkt naar de blauwe lucht wordt gestraft met een zweepslag.  Geschilderd na het lezen van het boek: uit naam van al de mijnen (Martin Gray)

familie 1

2000

Zwangere vrouw met kind op de heup. Eenvoudig getekende figuren met dikke zwarte lijnen. Tegelijk geschildert met schilderij met drie kinderen (zie familie 2)

familie 2

2000

Drie jonge mensen simpel geplaatst en geschildert met dikke zwarte lijnen en eenvoudige vlakken. Tegelijk geschildert met zwangere moeder met kind (zie familie 1)  

onder de douche

2000

Hoe zie je eruit als je van boven bekeken wordt, wanneer je onder de douche zit? Naast acrylverf is er potlood en inkt gebruikt.

view under water

2000

Een vrouw en vis die onderwater zwemmen, maar ook in een weg die naar de horizon loopt. De houten lijst is een origineel raamkozijn, waardoor het lijkt alsof je naar buiten kijkt.  Dit werk weegt  zwaar!