aangezien ik mijn hele leven al van dansen houd (er graag naar kijk en het zelf wil doen en voelen) is dit een grote inspiratie bron voor mijn schilderijen. De kleuren, de vormen, de bewegingen, de lichten, de kleding and de beweging van het lichaam.

uit 2003 tot 2011 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

flamenco cirkel rok/jurk

2011

De cirkel jurk van de flamenco danseres is met dikke verf, met snelheid en heftige kleuren midden op het vlak geplaatst. De jurk is zo dominant en herkenbaar dat de danseres niet is uitgewerkt. Zij is net zo wit als de achtergrond.

Rock&roll

2010

 Rock&roll op het dak met op de achtergrond een mooie blauwe lucht en vrolijk gekleurde ballonnen..  het tijd om te feesten!!

gele dans

2007

Wat opvalt is haar goud gele jurk en haar goude kroontje. Daarachter gaat een man in pak schuil. Zij kijkt naar links en hij naar haar. 

Spaanse dans

2007

 De Spaanse dans De overdreven grote dans stap van de vrouw doet haar rok in een halve cirkel waaien. Daardoor bestaat bijna de helft van dit schilderij uit deze rode jurk. De man neemt een bescheiden plaats in. Toch zijn ze duidelijk met elkaar aan het dansen.  

handen in het haar

2005

 "Met je handen in het haar" is symbolische bedoeld voor dat je even niet meer weet hoe je iets moet doen. Daarnaast is het een mooie beweging van het vrouwelijk lichaam en daardoor ook de lange blonde haren.  

dans met publiek

2004

De danser bekeken vanuit de coulisse, hierdoor zie je ook alle ogen die kijken vanuit het publiek. De danser staat in een piqué arabesque midden in de spotlight. En wij zien daarom alleen de contouren van de danser.

mouvement d'adage

2004

 de lange armen en benen van deze twee vrouwen vormen de belangrijke lijnen en vlak verdeling van dit schilderij.    

vier op een rij

2004

 Vier eenvoudig geschilderde ballet dansers op een rij.  

witte dans

2004

De kleuren op dit schilderij zijn de onderlagen, die zichtbaar zijn dmv wegkrassen van de witte verf (bovenlaag).  

grand jeté

2003

Dit schilderijtje is geschilderd op stevig kartonachtig materiaal wat al achter deze (3-d met bloemen gedecoreerde)oude houten lijst zat. De combinatie van de grote sprong van de ballerina en de bloemen-decoratie maken een vrolijk totaal beeld.  Allen te koop incl. de roze lijst!

klassiek ballet

2003

Een groot podium met 14 ballerina's en 1 danser liggend op de grond. Het is duidelijk een decor want je ziet een schaduw onder het achtergronddoek, waar tevens ook een knik in zit. Kleine grapjes en overdrijvingen van mijn herinneringen van het werken bij het Muziektheater te Amsterdam. Jaren lang geniet ik daar al uitvoeringen van het Nationaal ballet.

laten praten

2003

Dansende mensen laten praten! als je even stil bent en luisterd naar de danser.